Home » Artikler, Uncategorized » Dagens Fødselar: Simon Kvamm fylder 40 år (WebTV)

Dagens Fødselar: Simon Kvamm fylder 40 år (WebTV)

simonkvamm400Simon Kvamm (født 18. februar 1975 i Silkeborg) er bl.a. forsanger i det danske rockband Nephew. Han er også den ene af front-figurerne i duo’en ‘De Eneste To’, sammen med Peter Sommer, og så er han kendt fra satireserierne Rockerne, Drengene Fra Angora og Angora By Night, som blev sendt på TV. Simon Kvamm spillede blandt andet roller som cykelrytteren Pim de Keysergracht, rockeren Baune og var Angoras studievært.

Simon Kvamm blev student fra Silkeborg Amtsgymnasium i 1994. Han har været ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus, men gjorde ikke uddannelsen færdig. Han er gift med journalisten Stine Ellerbæk, sammen har de døtrene Elinor Kvamm Ellerbæk (2006) og Alice (2011).

Simon Kvamms forældre hedder Janus og Agnes og er henholdsvis læge og tandlæge. Simon har en fire år yngre bror Stefan Kvamm, som er antropolog og musiker i undergrundsbandet ‘The Wong Boys’, hvor Stefans syrede dans, som også kan opleves i videoen til ‘Superliga’, også bruges hyppigt på scenen med ‘The Wong Boys’.

I 1996 var Simon Kvamm med til at grundlægge det danske rockband Nephew, der dog først i 2004, med albummet USADSB, for alvor slog igennem med Kvamm som den altdominerende frontfigur. Samme år havde Drengene Fra Angora iøvrigt stor succes på TV.

Simon Kvamm dannede i 2010 duoen ‘De Eneste To’ sammen med Peter Sommer, sin gode ven og kollega gennem mange år.
Deres selvbetitlede debutalbum udkom oktober 2010. Simon kalder ofte bandet ved forkortelsen D.E.T.

Simon Kvamm har også spillet fodbold i Silkeborg IF (SIF), ligeledes er han bestyrelsesformand for ‘Bremen Teater’ i København.

 

 

 

Leave a Reply


Copyright © 2017 · 2town Radio · All Rights Reserved · Posts · Comments
2town Radio stiller musik til rådighed i samarbejde med Koda & Gramex